Edzők

Kiss Dávid

MG_7033-1080x675

Honnan jöttem?
Gyerekkorom óta része a sport az életemnek. Vívtam, úsztam, kosárlabdáztam és kajakoztam. Egyetemi éveim alatt ismerkedtem meg a klasszikus súlyzós edzéssel, később a kettlebellel, amibe azonnal beleszerettem. A hobbiból végzett edzés hamar életmóddá vált, és szerettem volna másoknak is átadni tudásomat.
Kettlebell edzőként megtanultam ennek a fantasztikus eszköznek a használatát, trükkjeit, finomságait. Emellett folyamatosan nőtt bennem egy igény, hogy szélesítsem látókörömet, és egyéb edzésmódszereket is elsajátítsak. Keresni kezdtem azt az irányt, amellyel leghatékonyabban tudom segíteni saját és tanítványaim fejlődését. Ekkor találkoztam későbbi mentorommal, Galba Zsolttal, akitől rengeteget tanultam edzéstervezésről, hozzáállásról, valamint megismertem és elsajátítottam számtalan új eszköz használatát.

Hová tartok?
Szeretek magamon kísérletezni. Azokat a módszereket keresem, amelyek valóban működnek. Egy edzőnek az a feladata, hogy a sok felbukkanó irányzat és trend közül kiválassza azokat, amelyek valóban működnek. Egy edzésmódszer sikerességét annak a testre gyakorolt hatása határozza meg, nem a marketing értéke.
Jelenleg rengeteget foglalkozom jógával (a testre, a légzésre és a mentális folyamatokra gyakorolt hatásával), különböző erőkaros eszközökkel (macebell, indian club), valamint saját testsúlyos és kettlebelles edzéssel.

Amiben segíthetek neked
Egy olyan szemléletet mutatok neked, melyben az edzés élvezetes, a fejlődés folyamatos. Korszerű és hatékony módszerek elsajátítása mellett egy csapat részesévé is válhatsz, ahol többet kapsz szimpla testmozgásnál. Megtapasztalhatod azt az extra motivációt, amit a közösség ereje tud biztosítani számodra.

Amiben jó vagyok
Minden embert egyedi külső és belső tulajdonságai alapján szemlélek, motiválok és határozom meg fejlődési útját.
Hiszek a közösség erejében. A testedzés nem egy személytelen foglalkozás, ismétlésszámok és súlyok meghatározása, hanem feltöltődés testnek és léleknek.

 

Tanítványok mondták rólam

“Minden egy bátortalan érdeklődéssel kezdődött. Dávid, (ahogy ez nagyon is jellemző rá) már az első találkozásunk előtt azt sugallta: „Képes vagy rá!” Azóta sincs ez másképpen. Hétről-hétre segít átlépni a határainkat, csiszolja a technikánkat és nem utolsó sorban folyamatosan bátorít és ösztönöz minket. Egy éve, ha valaki azt mondta volna, hogy rendszeresen sportolni fogok, biztosan jót nevettem volna rajta. De Dávid rengeteg energiájának, lelkesedésének, és nem csak hatékony, de nagyon mókás edzésterveinek hála, ma már haza járok az edzéseire. Rengeteget tanultam általa magamról, a tűrőképességemről, a testemről, és hogy egy fárasztó nap után is a legjobb, amit tehetsz, hogy sportolsz egy kicsit. Na meg hogy képes vagyok rá!”

Pozsonyi Fanni

Kónya Zsófi

IMG_9250

Honnan jöttem?
Pedagógus családból származom, a Börzsönyből – mindkettő meghatározó alapja lett a munka- és a szabadidőm eltöltésének. Pályám kezdetétől emberekkel foglalkozom, egy ideje már nem csak irodai környezetben: jóbarátomnak-mentoromnak köszönhetően az edzőtermünkben is kipróbálhattam magam. Évekkel ezelőtt keresgéltem olyan sportágat, ami a hétvégi túrázások kiegészítője, a hétköznapi monitor előtti görnyedés kompenzálása mellett erősít is, mert nudlinak éreztem akkor épp magam. Egy barátom – többek között – az oldschool traininget ajánlotta. Galba Zsoltinál akkor nem volt hely, de Kiss Dávid kezdő csoportjában igen, úgyhogy lenéztem hozzá, és itt ragadtam.

Hová tartok?
Az első oktatói vizsgámnál ráébredtem, hogy nem csak a jó pap tanul holtig. Célom, hogy az oldschool training, a gerincjóga és mobility terén már meglévő szakmai tudásomat tovább fejlesszem, hiszen ezek a területek elképesztő mennyiségű munícióval látnak el. Kezdőként például nem hittem volna el senkinek, hogy egy szál kettlebellel mennyi különböző gyakorlatot lehet végezni. És ez csak egy eszköz a sokból.
Emellett új mozgástípusokat is szeretek kipróbálni, ezek segítségével még érdekesebbé, teljesebbé tenni óráimat, és persze a magam szórakoztatására is :)
Szeretnék erős és egészséges maradni, aktívan megélni a mindennapjaimat.

Amiben segíthetek neked
Megtalálni a neked való mozgásformát, rákapatni téged is a rendszerességre, hogy az edzés ne csak egy pipa legyen az egészséges életmód to-do listáján. Hogy jól érezd magad a bőrödben – nekem elsősorban ezt adta az oldschool. Csoportos órákon egymást segítve, motiválva érjük el céljainkat, remek közösségben. Ha lego-ember vagy, segítek mobilisabbá, hajlékonyabbá válni. Ha pedig Nyúlányka lennél, akkor erősödni, izmosodni. És amennyiben egyénre szabott programra és teljes figyelemre van szükséged, személyi edzést is tudok ajánlani.

Amiben jó vagyok
Szeretek kezdőkkel foglalkozni, szélsebes fejlődésük engem is motivál. Velük igazán könnyen megtalálom a közös hangot, hiszen én is folyamatosan átélem azt a – jó értelemben vett – frusztrációt, amit egy új gyakorlat, mozdulat vagy addig teljesen idegen mozgásforma tanulása vált ki. Részletesen és türelmesen elmagyarázok és megmutatok mindent, ahányszor szükséges. A csoportos órákon differenciálok, így minden tanítványom a saját tempójában tud fejlődni, sérülés után visszaerősödni, vagy csak egy átmozgató edzésen szocializálódni. :)

Tanítványok mondták rólam

“Working out with Zsófi has been an incredible experience. It has been a journey to understand and trust my body more. Before joining her training, the smallest activity – carrying groceries home from the closest Spar – felt too difficult due to an overall weakness in my muscles. Thanks to Zsofi’s push and encouragement, coupled with her capacity to make workouts interesting and challenging, my strength and confidence in my body have gone way up. I can say today that being introduced to oldschool training has been a life-changing experience. Oh, and not to mention the friendly and welcoming atmosphere at OMA!”

Laila

“Függetlenül attól, hogy hányan vagyunk épp a tatamin, Lujzikának mindig van legalább egy szeme, hogy észrevegye, mikor az ember szépen csinálja a törököt, vagy eggyel több húzódzkodást csinál meg, mint addig, vagy valahogy máshogy meghaladja az addigi teljesítményét — és olyankor nagyon jól tud, jókor és jó mértékben dicsérni! :)”

Hanna & Zoli

edzések

oma2023osz